Pijlers

Pijlers

De basis van het onderwijs in het Kindcentrum IJsselmonde is gebaseerd
op vier pijlers.

Zelfredzaamheid
We hebben mooie materialen om mee te spelen in de klas. Daarmee maken we uw kind nieuwsgierig om te leren. Ook kan uw kind extra muziek-, zwem- of kooklessen volgen of werken in de moestuin. Zo leert uw kind zijn eigen keuzes maken en de wereld te ontdekken. 

Gezondheid
We vinden het belangrijk dat kinderen gezond leven. Elke dag weer. Gezond eten, genoeg water drinken en lekker bewegen hoort hier natuurlijk ook bij. Tijdens de gymles, maar ook in de klas met taal en rekenen. We leren kinderen gezond te eten en koken ook samen met ouders.

Zorg
Veel kinderen én gezinnen in de wijk hebben hulp nodig. Wij bieden veel hulp aan, zo kan u in ons gebouw bijvoorbeeld naar het CJG of de fysiotherapie. De schoolmaatschappelijk werker zorgt dat alles goed geregeld is voor uw kind, zijn broertjes of zusjes én u. Zo groeien we samen op.

Taalontwikkeling
We praten en leren Nederlands. Taal is belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Zo wordt hij zelfstandig. Omdat er veel problemen zijn met taal in de wijk letten we hier extra goed op. Dit doen we door extra schooltijd, met speciale lesmethodes én via muziek. De bibliotheek en speelotheek helpen ook bij de taalontwikkeling.

 

Terug

Heindijk 20

3079 PM Rotterdam

010 - 483 07 37 (Oldenoord) 010 - 482 08 67 (Palmentuin)

info@nullkindcentrumijsselmonde.nl