Medezeggenschapsraad

Medezeggenschapsraad

Praat mee over de school van uw kind
- En word lid van de nieuwe MR -

Nu de Groene Palm en de Kubus samen één school zijn (Kindcentrum IJsselmonde), vinden wij het extra belangrijk dat u uw mening over school kunt geven. We willen graag dat de aanpak op onze ‘nieuwe’ school helemaal naar uw wens is. Dit schooljaar gaan we veel beslissingen nemen over de richting die de school opgaat. Daarom geven we u graag de kans om mee te denken als lid van onze Medezeggenschapsraad (MR). Want samen komen we altijd verder en zorgen we voor een fijne sfeer op school.

Wat is de MR?
Dit is een groep waarin ouders en leerkrachten samen nadenken over de afspraken die gelden op school. Denk hierbij aan het geven van advies over hoe we ervoor zorgen dat de twee scholen samen één nieuwe, fijne school worden en de verhuizing. Maar ook over waar er geld aan uit wordt gegeven op school, hoeveel geld de ouders moeten betalen en welke afspraken er nog meer worden gemaakt.

De MR: hoe werkt het?
Elke school is verplicht om een MR te hebben. Op het Kindcentrum IJsselmonde zitten er al een aantal leerkrachten in de MR, namelijk:

  • Ad Tijsma
  • Karin Hoveling
  • Luca Smit

We zijn op zoek naar ouders die kinderen op OBS de Kubus of de Groene Palm hebben. Zo zorgen we dat alle meningen van beide scholen samenkomen in Kindcentrum IJsselmonde.


Wanneer mag ik mij aanmelden?

Als u zich als ouder aanmeld om mee te praten, zitten hier wel een aantal voorwaarden aan vast. Het is goed om die regels vooraf te weten, bijvoorbeeld:

  • De MR kost u ongeveer 40 uur per jaar. Dat is ongeveer 3 uur per maand.
  • Uw kind moet op het Kindcentrum IJsselmonde zitten.
  • U meldt zich aan voor minimaal een jaar.
  • Als u het na een jaar leuk vindt om lid te blijven, kunt u nog twee keer achter elkaar lid zijn van de MR.
  • Een aanmelding voor de MR betekent niet dat u ook wordt uitgekozen. Er wordt gestemd over de leden voor de MR. Dit doen we omdat u in de MR besluiten mag nemen over de school, ook voor andere ouders. Het is belangrijk dat alle ouders het daarmee eens zijn.

Aanmelden of een vraag stellen

Bent u enthousiast en praat u graag mee over de afspraken op school?
Meld u dan gelijk aan per e-mail bij onze directeur, Lieke Thomassen, via lieke.thomassen@stichtingboor.nl.

Lijkt het u leuk om in de MR te zitten, maar heeft u nog wat vragen? Geen probleem! Loop even langs bij Sandra (Locatie Oldenoord) of Saskia (Locatie Palmentuin). Zij kunnen u antwoord geven op vragen en meer uitleg geven over de MR.

Terug

Heindijk 20

3079 PM Rotterdam

010 - 483 07 37 (Oldenoord) 010 - 482 08 67 (Palmentuin)

info@nullkindcentrumijsselmonde.nl