Groep 3/4

Groep 3 staat voornamelijk in het teken van één ding: leren lezen. Dit proces gaat heel snel. Al na een paar dagen zullen de kinderen in staat zijn met de tot dan toe aangeleerde letters al echte woorden te maken en dus al echt te lezen! Na een half jaar in groep 3 hebben ze de belangrijkste letters aangeleerd gekregen en kan het lezen op tempo vorm gaan krijgen. Dit leren lezen doen we m.b.v. de nieuwste versie van Veilig Leren Lezen. De kinderen worden door het gebruik van allerlei schitterende materialen, die hierbij horen, extra uitgedaagd. Kortom groep 3 is een echte mijlpaal in het schoolleven van de kinderen.

Als u hard “1 x 4 = 4, 2 x 4 = 8” door de gangen van de school hoort, dan kan dat wel eens groep 4 zijn. Er wordt in dit leerjaar veel aandacht besteed aan het leren van de tafels. Dit is een basis die wordt gelegd voor de hogere klassen (het maken van deelsommen etc.).

De kinderen zijn ook hun handschrift aan het ontwikkelen en leren in dit jaar het schrijven van alle hoofdletters. De leesmethode van groep 3 (veilig leren lezen) hebben de kinderen achter zich gelaten. In groep 4 starten zij met de taalmethode van de school (taal op maat). Deze vraagt aan de kinderen om de geleerde hoofdletters toe te passen in zinnen.

Terug

Heindijk 20

3079 PM Rotterdam

010 - 483 07 37 (Oldenoord) 010 - 482 08 67 (Palmentuin)

info@nullkindcentrumijsselmonde.nl