Leerkracht unit 1/2 (onderbouw)

“Breek uit je lokaal en sta er niet alleen voor.”

Kindcentrum IJsselmonde
In 2022 gingen de deuren open van ons nieuwe kindcentrum. In dit prachtige gebouw in de wijk IJsselmonde staat basisonderwijs, kinderopvang en gezondheid centraal. We hebben ons eigen concept ontwikkeld dat gebaseerd is op unitonderwijs. We geven in een unit les aan twee leerjaren met 100 leerlingen onder leiding van een team van een unitleider, leerkrachten, klassenassistenten en een unitpedagoog. Samen vorm je één team. We zijn praktische Rotterdammers die alles doen voor onze leerlingen en hun talenten en mogelijkheden willen ontwikkelen.
Wij zijn een openbare school. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is. Welke cultuur, religie of sociale achtergrond een kind ook heeft. Wij leren kinderen om respect voor elkaar te hebben en vertrouwen op diversiteit.

In het gebouw vind je ook peuter- en buitenschoolse opvang van Groot Rotterdam, Centrum voor Jeugd en Gezin, een fysiotherapeut, een diëtist en een logopedist. Alles onder één dak. Dat is fijn, want zo krijgen kinderen snel alle zorg en aandacht die ze nodig hebben.

Wij werken aan

Wij willen maximale kansen creëren voor kinderen met collega’s die graag in een kleinschalig team werken. Samen maken we het verschil. En dat betekent samenwerken en uitwisselen. We zijn positief en gefocust om onze leerlingen op te leiden tot de volgende generatie Rotterdammers.
Onze leerlingen worden volwassen wereldburgers die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving en weten hoe zij hun talenten daarvoor kunnen benutten. Wij dragen zorg voor onderwijs dat bijdraagt aan de talentontwikkeling van iedere leerling.

Wat heb je?

 • Een pabo bevoegdheid
 • Ervaring in de onderbouw
 • Een natuurlijke nieuwsgierigheid naar dat wat werkt in onderwijs, innovatie en ontwikkeling, om dat te kunnen inzetten en uitdiepen in het onderwijs
 • Collegialiteit, flexibiliteit, gedrevenheid en relativeringsvermogen
 • Energie en betrokkenheid om met ons samen te bouwen
 • Passie voor het werken in Rotterdam Zuid.

Wat krijg je?

 • Nieuwsgierig geworden? Als Leerkracht wil je aan de slag bij Kindcentrum IJsselmonde, omdat er naast fijne collega’s en leerlingen nog veel meer voor je klaarstaat:
 • Een gedreven en enthousiast team, dat samen de schouders er onder zet om dit Kindcentrum verder vorm te geven
 • Ontwikkelingsmogelijkheden en inspraak in het doorontwikkelen van deze ‘nieuwe’, doordachte vorm van onderwijs voor de kinderen in IJsselmonde
 • Contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een vaste aanstelling
 • We bieden je een dienstverband van 32 tot 40 uur.
 • Jouw opleiding, kennis en ervaring bepalen je salaris. Deze functie is ingeschaald op maximaal € 5.030,- op basis van 40 uur per week, conform de CAO PO.
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Per jaar heb je recht op ruim 10 weken aan verlofuren, om precies te zijn 428 uur op basis van 40 uur.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Wil je op de fiets naar school? Dan mag je deelnemen aan de fiscale fiets-privé-regeling.

Wat kun je?

 • Goed kan omgaan met verschillen
 • (Met) elkaar samenwerken en inspireren als collega’s bij het vormgeven van het onderwijs
 • Een teamspeler: met collega’s, ouders en kinderen.

Extra info

Binnen een context die vergelijkbaar is met Rotterdam-Zuid, staat een nieuw kindcentrum. Twee reguliere basisscholen en een school voor Speciaal Basisonderwijs in Rotterdam IJsselmonde zijn, samen met opvang, opgegaan in Kindcentrum IJsselmonde. Binnen ons Kindcentrum zijn er veel kinderen die opgroeien in een taalarme omgeving. Om die reden is taal een speerpunt en heeft taal de hele dag door de focus in alle activiteiten en het gehele lesaanbod. Samen met de partners in zorg en opvang groeien we verder als KC IJsselmonde, waarbij de doorgaande lijn centraal staat en schotten zoveel mogelijk verdwijnen.

Door de fase van de school heb je als docent de mogelijkheid om vanuit een nieuwsgierige, innovatieve en gedreven grondhouding mee te groeien naar een situatie waarin je jezelf en anderen inspireert om samen onderwijs te ontwikkelen, op een wetenschappelijke basis. Dit doe je door samen te werken, samen verantwoordelijk te zijn voor een groep kinderen en dagelijks te evalueren en bij te stellen, binnen een unit. Zo zijn we constant bezig om het onderwijs te verbeteren op basis van kennis en kunde van ons multidisciplinaire team. Op basis van de kerndoelen kijken wij naar de kinderen en laten kinderen, stamgroep doorbroken, instructie volgen op basis van hun onderwijsbehoeften. Zo kunnen we het kind centraal stellen in hun eigen ontwikkeling.

Hoe ziet jouw sollicitatieproces er uit?

Meer info?
Zie jij aansluiting met ons verhaal? Enthousiast of nieuwsgierig geworden? Leuk!
Voor informatie of vragen kun je bellen met Rob van den Berg tel: 06-22938436.

Solliciteren
Wil je reageren op deze vacature? Check de volledige vacature en klik op de knop solliciteren.

Wil je direct solliciteren? Stuur dan je C.V. en motivatie via deze link.

Stichting BOOR is jouw werkgever
Basisonderwijs, voortgezet onderwijs en (voortgezet) speciaal onderwijs in Rotterdam en omstreken. Ongeveer 80 scholen vallen onder onze stichting, waaronder Kindcentrum IJsselmonde.

Naast jouw dagelijkse werkzaamheden als leerkracht faciliteren en adviseren Stichting BOOR en de school jou om jouw carrière en ‘work-life-balance’ in het onderwijs te bevorderen. Zo biedt BOOR mogelijkheden jouw vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen. Dit doen we door inspiratiesessies en trajecten voor startende leerkrachten te organiseren en professionele leergemeenschappen en studiedagen te faciliteren. Kortom een organisatie waarbij jij je zelf zowel horizontaal als verticaal kunt ontwikkelen.

www.werkenbijboor.nl