Extra’s

Lekker Fit

Kindcentrum IJsselmonde is een Lekker Fit-school. Gezondheid vinden we heel belangrijk. Onze leerlingen krijgen elke ochtend tijd om een gezond tussendoortje te eten. Fruit of groenten bijvoorbeeld. Een tussendoortje is geen vervanger voor het ontbijt. Zorg daarom dat uw kind goed heeft ontbeten. Op school is frisdrank met prik niet toegestaan. Melk is wel op school te krijgen.

Fruitdagen
Donderdag en vrijdag zijn onze fruitdagen. Dan eten we om 10.00 uur fruit. Geef uw kind op deze dagen een stuk fruit of groente mee. Op de andere dagen is fruit ook welkom. Op de fruitdagen drinken onze leerlingen alleen water. Want water drinken is gezond.

Trakteren op school
Je verjaardag vieren op school is belangrijk. Kinderen vieren hun verjaardag in de groep. Ze mogen daar iets lekkers uitdelen en de school zorgt hiervoor. Jarige kinderen krijgen ook een klein cadeautje. Op deze manier kunnen alle kinderen trakteren op school. Dit sluit ook aan bij lekkerFit!: snoepen mag, maar houd het klein.

Sporten via de schoolsportvereniging
Kindcentrum IJsselmonde is aangesloten bij de schoolsportvereniging. Dit is een project van Rotterdam Sportsupport. Hiermee kunnen kinderen sporten in de buurt van school. Sportverenigingen in Rotterdam geven verschillende sporttrainingen. Aangesloten verenigingen zijn IJVV de Zwervers, Rotterdam Zuid Basketbal, Dansschool IJsselmonde, SV Thor en Bushi Dojo. Kijk op de website van de sportschoolvereniging voor meer informatie.

Het Jeugdsportfonds Sport & Cultuur

Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in een gezin met een minimum inkomen. Deze gezinnen hebben vaak geen geld om hun kinderen te laten sporten. Kinderen lopen daardoor kansen mis, want sporten is goed voor hun lichamelijke, mentale en sociaal ontwikkeling. Alle kinderen moeten kunnen sporten. Daarom is er het Jeugdsportfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die dat zelf niet kunnen betalen.

Spelregels rond het Jeugdsportfonds

  • Het gezinsinkomen mag maximaal 120% van het wettelijke geldende minimum zijn. Dat is € 1.375,- voor een alleenstaande ouder, € 1.550,- voor een echtpaar.
  • De bijdrage wordt toegekend voor één aanvraag en maximaal € 225,- per kind per jaar.
  • De contributie van een sportvereniging wordt een jaar vergoed.
  • De bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt naar de sportvereniging.

Let op: commercieel aanbod, diplomazwemmen, sportkleding, materiaal, jeugdkampen en extra activiteiten rond talentontwikkeling vergoedt het Jeugdsportfonds Rotterdam niet.

Aanvraag indienen
U kunt zelf geen aanvraag indienen. De school kan dat wel voor uw doen. Neem daarvoor contact op met meester Patrick en vul het aanvraagformulier in.

Muziekproject Ieder Kind een Instrument

Ieder Kind een Instrument (IKEI) is een muziekproject van de SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam). In al onze klassen werken we aan dit project. Zo kunnen kinderen hun talent voor muziek ontwikkelen.

Opbouw van de lessen
De kinderen in groep 1 tot en met 4 krijgen muziekles van een SKVR-vakleerkracht muziek. Zingen is hier een belangrijk onderdeel van. Zingen is goed voor de sociale samenhang én voor de taalontwikkeling. Ook leren kinderen muzikale begrippen, zoals maat en melodie. Ze leren spelen op eenvoudige muziekinstrumenten. In groep 4 beginnen ze met noten lezen.

Instrument leren spelen
In groep 5 en 6 krijgen de kinderen les op een gitaar of accordeon, geleverd door de muziekschool. Elk kind kiest zelf een instrument. Twee jaar lang krijgen ze elke week les van docenten van de SKVR. Na twee jaar is er een groot optreden met andere scholen en musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest of het New Rotterdam Jazz Orchestra. Een indrukwekkende ervaring!